Profiel

 

Fotograaf  Thijs Glastra
Land  Nederland
Uitrusting  Canon EOS 7D mark II Sigma 150-600mm f/5-6.3 Dg Os HSM Sports Canon EF 300mm f/4.0L IS USM Canon EF 17-40mm f/4L USM Lee filters
Biografie  Thijs Glastra (Haren, 1998) is met twee biologen als ouders al van kinds af aan in aanraking met de natuur. Alles wat vliegt en beweegt vindt hij interessant, maar vogels hebben toch wel zijn speciale interesse. Sinds 2011 is de fotografie er bij gekomen, het willen vastleggen van wat Thijs ziet is er steeds meer in gaan zitten. Sindsdien is de fotografiehobby alleen maar ‘verslavender’ geworden en steekt hij vele uren in het fotograferen. Van zeldzaamheden tot Koolmezen, van statieportretten tot vogels in het landschap en sinds de afgelopen jaren van kleine insecten tot grootse landschappen, alles kan en mag op de foto, zolang de foto in zijn ogen onderscheidend genoeg is. Op het moment studeert Thijs Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen University waar hij zijn kennis in de natuur aan het verbreden is.
Specialisatie  Fotograaf die zich voornamelijk richt op het fotograferen van vogels. De afgelopen jaren komen andere takken binnen de natuurfotografie langzaam op zijn pad.
Zoek naar alle foto's van deze fotograaf