FAQ

.  

Hoe bestel en download ik een foto?

U moet zijn ingelogd als gebruiker, waarna u klikt op de link: "bestel" die onder elke foto staat. De betreffende foto staat nu in uw mandje, rechtsboven ziet u hoeveel foto's er in uw mandje staan. U kunt zoveel foto's in uw mandje plaatsen als u wilt. Als u klaar bent met het selecteren van de foto's, klikt u op mandje, waarna u het overzicht ziet van alle foto's die u wilt bestellen. Om definitief te bestellen, kiest u de wijze van gebruik in het dropdownmenu. Vervolgens verschijnen er nog enkele dropdowmenu's om het gebruik te bepalen. U klikt op akkoord en vervolgens kunt u, als u meer dan 1 foto tegelijk bestelt, het gebruik voor elke afzonderlijke foto wijzigen, waarna u nogmaals op akkoord klikt. (Let op: als u slechts 1 foto bestelt, moet u twee maal achter elkaar op akkoord klikken). Al naar gelang uw profiel kunt u de foto meteen downloaden onder de link download in de tweede horizontale menubalk.

 

Hoe kan ik een lowres foto downloaden?

Met de rechtermuisknop kunt u de foto "opslaan als". Dit kunt u zowel doen met de foto op de fotodetailpagina (resolutie 400x267), alsook met de pop-up van de foto (resolutie 800x600). Deze pop-up krijgt u te zien als u nogmaals op de foto klikt met uw muis. Binnenkort komt er een extra link waarmee u een lowres van 1024x768 kunt downloaden voor gebruik in een voorlopig pdf.

 

Het doel waarvoor ik een foto wil gebruiken, staat niet vermeld in het prijsmenu, wat nu?

In het prijsmenu is een item opgenomen dat heet: "ander gebruik, verzoek om offerte". Dit item kunt u aanklikken en vervolgens ontvangt u een offerte voor het specifieke gebruik.

 

Wat kost een foto?

Alle beelden in onze database zijn rechtenbeschermd (Rights Managed). Buiten-Beeld hanteert een uitgebreide tarievenlijst. Voor elke foto geldt een tarief dat is opgebouwd uit variabelen, zoals medium, grootte van het gebruik, oplage, binnenwerk of cover, soort uitgave, enzovoorts. Vaste afnemers en natuurbeschermingsorganisaties komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief. Als u het contactformulier invult met de gegevens om welke publicatie het gaat, het formaat, oplage, binnenwerk of cover, reageren wij zo spoedig mogelijk met een offerte. U kunt ons uiteraard ook bellen: 033-2451260.

 

Kom ik in aanmerking voor korting?

Als u op regelmatige basis foto's afneemt, komt u in aanmerking voor korting. Hetzelfde geldt als u foto's afneemt voor een natuurbeschermings organisatie of een educatieve instelling.

 

Hoe vind ik de foto die ik zoek?

Door gebruik te maken van de zoekfunctie. Er is een eenvoudige en snelle zoekfunctie, die alle velden doorzoekt en er is de "advanced search", waarmee u heel nauwkeurig kunt bepalen waarop u wilt zoeken.

 

Hoe werkt de advanced search?

U klikt op 'advanced search'. In de pop-up die verschijnt kunt u allerlei velden invullen. In het eerste veld kunt u algemene zoektermen invullen. Dit veld komt overeen met het zoekveld van de eenvoudige zoekfunctie. U kunt hier 1 of meerdere zoekwoorden opgeven. Vervolgens kunt u bepalen of er gezocht moet worden op alle ingevoerde zoektermen (AND) of op een van de opgegeven zoekwoorden (OR) en u kunt de sorteervolgorde bepalen. In het blokje picture info kunt u zoeken in de specifieke velden bij elke foto staan weergegeven. Een belangrijke functie van de advanced search is het filteren van de resultaten. Dit is rechts weergegeven. U kunt filteren op de naam van de fotogra(af/ven), op categorie/gallery en op orientatie (staand/liggend/panoramisch). Een bijzonder filter is het filteren op zoekwoorden. U filtert het resultaat op het door u opgegeven zoekwoord. Door het zoekwoord op te geven, en vervolgens op het icoontje van het vergrootglas erachter te klikken, ziet u bovendien of het zoekwoord voorkomt in onze database en welke gelijkende zoekwoorden er zijn. U kunt zoveel zoekwoorden selecteren als u wilt (klik elke keer op verplaatsen). Let op dat u klikt op wissen om een nieuwe advanced search opdracht te geven.

 

Ik kan de bestelde foto's niet downloaden, wat is er aan de hand?

Er zijn twee mogelijkheden: of de datum waarbinnen u de foto moet downloaden (30 dagen) is verstreken, of u beschikt niet over de rechten om de foto te downloaden, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

 

Wat is het verschil tussen de showcase albums en de categorieën?

De showcase albums geven een indruk van wat er zoal in onze fotobase staat, maar is slechts een heel klein deel van het totaal. Alle foto's in de fotobase staan in een van de categorieën. De categorien zijn slechts een hulpmiddel en geven ook een indruk van de scopus van Buiten-Beeld.

 

Fotograferen jullie ook in opdracht?

Ja, een groot deel van onze fotografen, verspreid over heel Nederland, kan in opdracht fotograferen. U kunt vrijblijvend een offerte opvragen.

 

Wat is een lightbox?

In je lightbox kunt je foto's plaatsen die je wilt onthouden of mogelijk wilt bestellen, zodat je later niet nog eens moet zoeken. Je plaatst een foto in de lightbox door te klikken onder/bij een foto "voeg toe aan lightbox". Rechtsboven zie je tussen haakjes hoeveel foto's je in je lightbox hebt staan.