Profiel

 

Fotograaf  Lex van Groningen
Land  Nederland
Uitrusting  Diverse professionele camera's, lenzen en andere apparatuur. Wat ik meeneem hangt af van wat ik hoop te gaan fotograferen.
Biografie  Onder de naam LEXsample brengt freelance-fotograaf Lex van Groningen (Deventer, 1967) zijn fotowerk aan de man. Behalve als fotograaf is hij werkzaam als Als natuurgids naar Antarctica en sub-antarctische eilanden en heeft hij het voorrecht om vaak op zee te zitten om de zeevogels in de lucht voorbij te zien zeilen. Antarctica, de oceanen die er omheen liggen met de afgelegen eilanden hebben Lex' grote belangstelling. Niet alleen om te fotograferen, maar ook om de geschiedenis en natuur ervan te bestuderen. Een goede kennis van het onderwerp helpt om goede foto's te maken. Lex fotografeert ook natuur in Nederland, helpt bij natuurbeschermingsprojecten en fotografeert daarnaast ook af en toe portretten, evenementen en conceten, zowel als vrij werk als in opdracht. Vaak heb ik aanvullende foto's die niet in de catalogus van Buiten-Beeld zijn opgenomen. Neem gerust contact op als ik kan helpen: email: lex@lexsample.nl telefoon: 06 42 33 00 31 NB: Mijn zoektermen ('tags') zijn overwegend in het Engels.
Specialisatie  Antarctica (fauna, geschiedenis, toerisme), subantarctische eilanden (Falkland Eilanden, Zuid Georgië, Tristan da Cunha); Albatrossen, stormvogels en andere (zee)vogels; Zeezoogdieren (zeehonden, dolfijnen, walvissen), Natuur in Nederland. NB: Mijn zoektermen ('tags') zijn overwegend in het Engels.
Zoek naar alle foto's van deze fotograaf

Persoonlijke showcase

BUITEN BEELD Foto: 185212

BUITEN BEELD Foto: 185209

BUITEN BEELD Foto: 185199

BUITEN BEELD Foto: 172202

BUITEN BEELD Foto: 172171

BUITEN BEELD Foto: 172123

BUITEN BEELD Foto: 172094

BUITEN BEELD Foto: 172044

BUITEN BEELD Foto: 160053